domingo, 15 de diciembre de 2013

VICHYSSOISE (català)

Us deixo aquí la meva manera de fer Vichyssoise. Hi ha múltiples receptes i, la veritat, les que he provat, totes boníssimes (amb formatge, amb pernil salat, pa torrat...).

Necessites uns 4 porros – un parell de patates mitjanes o una gran – una ceba mitjana – ¾ de litre de caldo de pollastre. Sal, oli d’oliva i pebre negre.

Dues versions:
- La primera: reserves el caldo un cop preparat (casolà o comprat, com vulguis, tot i que segur que casolà és més sa).
Mentrestant piques la ceba i els porros per daurar-los a una paella amb una gota d’oli. Quan estigui daurats, afegeixes la patata pelada i a trossos. Remous per tal que s’enrosseixi també.
Seguidament afegeixes el caldo, remous uns 5-10 minuts i ho coles. Sal i pebre al teu gust.
És una sopa freda tot i que calenta també està re-bona!
- La segona: trosseges els aliments i els poses a bullir al caldo. Quan estan tous, utilitzes el “turmix” per barrejar-los i, seguidament, pots colar-lo perquè quedi ben líquid o bé menjar-te’l directament. De totes maneres, ingeriràs els nutrients dels vegetals ja que en l’ebullició les vitamines i minerals hidrosolubles queden al caldo, el qual te’l beus si o si.


T’animo a què les provis a veure quin t’agrada més!

No hay comentarios:

Publicar un comentario