Us deixo aquí la meva manera de fer Vichyssoise. Hi ha múltiples receptes i, la
veritat, les que he provat, totes boníssimes (amb formatge, amb pernil salat,
pa torrat...).
Necessites uns 4 porros – un parell de patates mitjanes o una gran – una ceba
mitjana – ¾ de litre de caldo de pollastre. Sal, oli d’oliva i pebre negre.
Dues versions:
- La primera: reserves el caldo un cop
preparat (casolà o comprat, com vulguis, tot i que segur que casolà és més sa).
Mentrestant piques la ceba i els porros per daurar-los a una paella amb una
gota d’oli. Quan estigui daurats, afegeixes la patata pelada i a trossos. Remous
per tal que s’enrosseixi també.
Seguidament afegeixes el caldo, remous uns 5-10 minuts i ho coles. Sal i
pebre al teu gust.
És una sopa freda tot i que calenta també està re-bona!
- La segona: trosseges els aliments i els
poses a bullir al caldo. Quan estan tous, utilitzes el “turmix” per
barrejar-los i, seguidament, pots colar-lo perquè quedi ben líquid o bé
menjar-te’l directament. De totes maneres, ingeriràs els nutrients dels
vegetals ja que en l’ebullició les vitamines i minerals hidrosolubles queden al
caldo, el qual te’l beus si o si.
T’animo a què les provis a veure quin t’agrada més!
No hay comentarios:
Publicar un comentario