domingo, 27 de enero de 2013

RECEPTA IRLANDESA

Comparteixo recepta: recepta Irlandesa!

Avui he estat dinant amb els companys de pis, Aissa i Serge, i amb la Biaix i l’Adrià. Biaix, Adrià i jo ens vam conèixer treballant junts a Irlanda  fa un parell d’anys. Feia temps que no ens veiem tot i fer intents. Finalment, avui s’ha donat la trobada en forma de dinar. Hem decidit rememorar la nostra estada a Irlanda fent un “Irish lunch”, la recepta del qual escric a continuació:


PEIX BLANC AMB EMBOLCALL DE BACÓ...

Per 4 persones.
4 filets mitjans de peix blanc o 8 petits.
4 talls de bacó
Patates bullides i mongeta verda o bròquil d’acompanyament.

Pel farcit:
50 gr de mantega.
1 ceba picada.
50 gr de molles de pa integral
5 ml de julivert fresc picat.
Un bon pessic de barreja d’herbes (espècies).
Sal i pebre negre.

1. Calenta el forn a 190ºC. Prepares els filets de peix. Prepares també una plata per posar al forn a la qual hauràs posat prèviament mantega perquè no s’enganxi.

2. Per fer el farcit, desfés la mantega en una paella, afegeix-hi la ceba i cuina-la fins que estigui tova però no marró. Afegeix, seguidament, la molla de pa, el julivert i les espècies al teu gust.

3. Divideixes el farcit per cada filet i el poses sobre aquest. Ja pots enrotllar-los. Tot seguit, embolcalles cada un amb bacó. Pots punxar-los amb un escuradents perquè no es desenrotlli.

4. Poses cada “rollito” a la safata. Cobreixes la safata amb paper plata i ho poses al forn 15 minuts (els últims 5 minuts treus el paper de plata per tal que el bacó quedi una mica torrat). 

5. Mentrestant, pots anar bullint les patates i el bròquil o mongeta tendra, que serà l’acompanyament.

6. Un cop tot preparat, ja pots servir i menjar!!


Nosaltres hem cuinat la nostra versió, no hem enrotllat el peix i hem posat el farcit a sobre juntament amb el bacó. I, evidentment, no hem fet horari irlandès ;);)


Un plaer la trobada, nois!!



"A Taste of Ireland". Biddy White Lennon & Georgina Campbell. Lorenz Books, 2010.

En aquest llibre pots trobar el valor nutricional de cada àpat. En aquest:
Per porció:
Energia 344 Kcal / 1436 J
Proteïnes 38,1 gr.
Hidrats de Carboni: 12.5 gr. Dels quals sucres: 2.4 gr.
Greix 15.9 gr dels quals saturats: 8.2 gr.
Colesterol 120 mg.
Calci 44 mg.
Fibra: 0.8 gr.
Sodi 662 mg.



DIGA'M... QUÈ OPINES DELS INGREDIENTS DE LA RECEPTA??? WELL-BALANCED TOT PLEGAT??? ;)

ET DEIXO UN LINK SOBRE "LA GRAN FAM" QUE VA PATIR IRLANDA, (NOMÉS HE TROBAT, EN CATALÀ, LA "VIQUIPÈDIA"). AIXÒ EXPLICA PERQUÈ SEMPRE HI HA PATATA ALS ÀPATS IRLANDESOS:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Gran_Fam_Irlandesa



No hay comentarios:

Publicar un comentario