sábado, 14 de febrero de 2015

BEGUDES VEGETALS: SOJA



Quan compres begudes vegetals, de soja, civada, arròs... n'hi ha moltes més, estaria bé que et fixesis en la composició. La gran majoria conté un 6% de soja, arròs (o el què hagis comprat)... 13%... crec que el màxim que he vist ha estat 15%, segons la marca.

Els anuncis ens expliquen que la soja és tant saludable, que té unes proteïnes de tanta qualitat, omega-3, isoflavones per disminuir els símptomes de la menopausa, els minerals que conté (zinc, ferro, fòsfor, coure...).

D'acord, si, la soja conté proteïnes de qualitat però no és l'únic producte. També pots aconseguir-les a través de la carn o, si no menges carn, fen una bona combinació de llegums i cereals o de llegums i llavors, per exemple. 
També conté omega-3 si, però tampoc és l'únic aliment. Com ja saps, el peix blau o els fruits secs també te n'aporten.
Isoflavones, si. Igualment que altres llegums com les llenties o els cigrons. Vull que vegis que la soja és bona si, però no és la panacea.
Tema minerals, la soja conté zinc, ferro, coure, fòsfor, cert. I també conté fitats, com altres llegums i vegetals. Els fitats són molècules que disminueixen l'absorció d'aquests minerals. M'explico oi?

Pots provar de cuinar-te la teva pròpia beguda vegetal... mai he provat de cuinar la de soja però la de civada si, i és fàcil, ràpid i barat (si pots, opino que millor comprar el llegum/cereal ecològic, el transgènic no sabem si ens pot perjudicar). 
Hi ha molts videos més, ja veuràs...

En resum, el què vull transmetre és que no ens hauríem de creure tot el què ens venen. Millor buscar informació, contrastar-la, altres opinions, experimentar-ho... i així poder decidir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario