miércoles, 21 de noviembre de 2012

FRUITES I VERDURES DE TEMPORADA

OCTUBRE - NOVEMBRE ...
Bon moment per menjar gran varietat de fruites i verdures de temporada (aprofita que en breu hi ha les festes y ens coneixem! ;);)

Temporada de BOLETS!! A més a més, pots passar un bon dia anant-los a buscar tu mateix/a!

CARXOFES: fibra especialment i vitamina A.
COL-I-FLOR:  vitamina C i àcid fòlic (*). 
CARBASSÓ: acid fòlic, vitamina C i A. 
ESPINACS: calci - potassi i sobretot, sobretot àcid fòlic i vitamina A.
ENDÍVIES: també àcid fòlic i vitamina A.
BONIATO: altes quantitats de vitamina A així com també en hidrats de carboni i calories (per ser una verdura! No pensis que és un aliment que engreixa: dins una dieta equilibrada és bo menjar de tot i sense excés! Pot ser si que t'engreixarà dins una dieta on no hi ha bon aport de fruita i verdura, per exemple, però això ja en parlarem un altre dia ;).
CEBES, NAPS, APIS: "de todo un poco".

Totes les verdures anteriors aporten més o menys quantitat de calci, potassi i altres minerals, així com varietat de vitamines, fibra i aigua. T'he escrit al costat de cada una el nutrient que aporta en més quantitat: AIXÒ NO SIGNIFICA QUE LES ALTRES NO N'APORTIN SINÓ QUE ELLES N'APORTEN EN MÉS QUANTITAT. No confonguem termes ;)

I pel què fa a fruites, és un gran moment pels CÍTRICS, en general, especialment per les MANDARINES. A més a més del bon RAÏM. Generalment t'aporten vitamina C i A, aigua, fibra i varietat de minerals en més o menys quantitat. 

Aprofito per deixar un link sobre la VITAMINA C i va especialment dirigit als/les fumadors/es:
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/spanish/ency/article/002404.htm

GAUDEIX DE LA TEMPORADA!!

(*) Àcid Fòlic: important per les dones embarassades, no per elles (que també!!) sinó pel seu futur fill/a, el qual necessita aquesta vitamina (és la B9) per tenir un bon desenvolupament del seu Sistema Nerviós.

No hay comentarios:

Publicar un comentario