miércoles, 21 de noviembre de 2012

PIRÀMIDE ALIMENTÀRIA

Bon dia!

Posem-nos al dia... el 16 d'Octubre del 2012 va ser el Dia Mundial de l'Alimentació i l'Agència de Salut Pública de Catalunya va mostrar la nova piràmide de l'Alimentació Saludable.

Aportacions... la veritat és que REFORÇA el fet de menjar més aliments rics en fibra (fruita, verdura, cereals integrals, llegums), frescos i de temporada, i més varietat. Igualment REFORÇA el fet de menjar làctics però baixos en greix i, com sempre i tots sabem, menjar a la taula, tranquil·lament i moderada, un estil de vida no sedentari i aigua (no l'oblidis! Sense ella la fibra no "sap" com "lliscar" per l'intestí, parlant poc científicament, per tant, pots menjar tanta fibra com vulguis que sense aigua abundant - 1,5 l. de mitja, variable individualment - no farà la seva funció).


Buenos días!

Actualicémonos... el día 16 de Octubre de 2012 fue el Día Mundial de la Alimentación y la Agencia de Salud Pública de Catalunya mostró la nueva pirámide de la Alimentación Saludable.

Aportaciones... la verdad es que REFUERZA el hecho de comer más alimentos ricos en fibra (fruta, verdura, cereales integrales de todo tipo, legumbres), frescos y de temporada, i más variedad. Igualmente REFUERZA el hecho de comer lácteos pero bajos en grasa y, como siempre y todos sabemos, comer en la mesa tranquilamente y moderadamente, un estilo de vida no sedentario y agua (no olvides el agua! Sin ella la fibra no "sabe" como "resbalar" por el intestino, hablando poco científicamente, por lo tanto, puedes comer tanta fibra como quieras que sin agua abundante - 1,5 l de media, variable individualmente -  no hará su función).


Good Morning!

Updating… The 16th of October of 2012 was World Diet Day and the “Agencia de Salud Pública de Catalunya” (Public Health Agency of Catalunya) showed the new Food Guide Pyramid.

The pyramid REINFORCES some old points: to eat a rich fiber diet (fruits, vegetables, wholefood), seasonal food and variety. It also REINFORCES to eat dairy low-fat food and, as everyone knows, to eat quietly and moderately, a non-sedentary life-style and water (don’t forget water! Fiber needs water to “work”, without it – average: 1,5 l,  it depends on the person - fiber “doesn’t know” how to “slip” inside the gut).



Aquí tens el link de la notícia / Aquí está el link de la noticia / Here you have the link:

Trobaràs la piràmide alimentària dins / Encontrarás la pirámide alimentaria en la notícia / You'll find the food pyramid in there.
http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/docs/2012/10/16/15/43/75827639-4699-46ec-b45a-08eb037f1fd2.pdf

Bon appétit! 


No hay comentarios:

Publicar un comentario